LÍNIA Núm. 57 (1921 – 1967)

LÍNIA Núm. 57 (1921 – 1967).

ITINERARI: Plaça de Sants, carrer de Sants, carrer de la Creu Coberta, plaça d’Espanya, Av. del Paral·lel, plaça del Portal de la Pau, Passeig de Colom, plaça d’Antonio López, Passeig d’Isabel II, plaça del Palau.

L’any 1933 es perllonga fins a Collblanc, i el 1935 es limita a la plaça de Sants per unes obres del Ferrocarril, restablint-se l’any 1936.

L’11 de febrer de 1946, es produí un sot al carrer de Sants en la confluència amb la Riera Blanca, i el bucle del final de línia es va traslladar a la cruïlla del carrer de Sants amb l’avinguda de Madrid.

Quan el 20 d’abril es clausura la línia 55 que feia l’itinerari Barceloneta -Sants, aquesta es va fusionar amb la línia 57, amb el següent Itinerari: Carrer Galdós (Hospitalet de Llobregat.), carrer de Collblanc (tornada per Riera Blanca), carrer de Sants, plaça de Sants, carrer de Sants, carrer de la Creu Coberta, plaça d’Espanya, Av. del Paral·lel, plaça del Portal de la Pau, Passeig de Colom, plaça d’Antoni López, Passeig d’Isabel II, Plaça Palau, Plaça Pau Vila, Passeig Nacional (fins al Carrer Drassana a la Barceloneta).

A finals de 1966, amb motiu de les obres del metro, totes les línies que finalitzaven a Collblanc van estar limitades a la plaça de Sants, fins al 6 de gener de 1967, que es va restablir el servei.

El 17 de novembre de 1967 es va suprimir definitivament la línia 57 de tramvies, sent substituïda per autobús amb el mateix núm.

En aquesta línia hi varen prestar servei cotxes de les sèries 500, 800, i els populars Tancs de la sèrie 900. De via ampla de 1.435 m.

Foto: Tramvia sèrie 900 amb remolc, tipus “Tancs”, fabricats per MANAGE (Bèlgica) procedents dels de via estreta d’1 m, i adaptats per via ampla de 1.435 m, en els tallers de T.B.

Text: Joan Termes Roig.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s