LÍNIA Núm. 70 (1923 – 1965)

LÍNIA Núm. 70 (1923 – 1965).

A finals de l’any 1923 es va instaurar aquesta línia, com a reforç de la 40, entre la Plaça Urquinaona i el Clot, fent el següent ITINERARI: Plaça Urquinaona, Carrer Trafalgar, Arc de Triomf, Av. Vilanova, Carrer de Ribes, Plaça de Les Glòries, Av. Meridiana, Carrer del Clot, Plaça Font i Sagué.

La línia es va suprimir l’any 1932, però l’any 1942 torna a aparèixer aquest núm. com distintiu de línia, en la reaparició i re numeració de la línia 43, que històricament havia estat fent aquest mateix itinerari a Badalona, fins a l’any 1940, en què va quedar trencada a Sant Adrià per culpa de la riuada que enderroca el pont sobre el riu Besòs.

El seu ITINERARI. BARCELONA, Plaça Urquinaona, Carrer Trafalgar, Arc del Triomf, Av. Vilanova, Carrer Roger de Flor, Passeig de Pujades, Passeig de Carles I, Carrer de Pere IV, Carretera de Mataró, SANT ADRIÀ, Carretera de Mataró, Pont sobre el riu Besòs, Av. Pi i Margall, BADALONA, Av. Alfons XIII, Plaça Pep Ventura, Carrer Francesc Macià, Carrer de la Creu, Carrer Francesc Layret, Plaça de la Vila, Carrer Francesc Layret (fins Carrer Sant Bru).

El 1943 es torna a enfonsar el pont sobre el Besòs i torna a quedar la línia tallada, fent la 71 el recorregut fins al Besòs i el 70 el tram Badalona, fins al 1944 en què queda normalitzat el servei.

El 14 d’abril s’inaugura el pont sobre la línia del tren al Carrer Pallars, suprimint el pas a nivell del Carrer Pere IV, i queda el seu itinerari: Carrer Trafalgar, Arc de Triomf, Av. Vilanova, Carrer Roger de Flor, Carrer Buenaventura Muñoz, Carrer de Pallars, Carrer de Pere IV, …. i la resta del seu recorregut.

El 16 de maig de 1956 escurça el recorregut, arribant només a la Plaça Pep Ventura, i el 5 de novembre de 1961, deixa d’arribar al Carrer Trafalgar, passant a tenir el començament a la Plaça de Vilanova, enfront de l’estació del Nord. El 1963 es limita a Casa Cros (Badalona) i el 1964 al Barri Besòs, i Finalment el 19 de maig de 1965, se suprimeix definitivament la línia.

En aquesta Línia hi circularen exclusivament els cotxes de la sèrie 900 “Tancs” de via estreta d’1 m.

Foto: Tramvia Sèrie 920 (re numerat R12), fabricat per MANAGE Bèlgica, d’ampla via d’1 m.

Text: Joan Termes Roig.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s