La línia 4 del metro de Barcelona sumarà tres noves parades

L’ampliació de la línia groga de metro tindrà una longitud de tres quilòmetres, però no caldrà fer gaires obres per construir-lo.

Gerard Mira
30/03/2023

La línia 4 de metro de Barcelona s’ampliarà amb tres noves parades entre les estacions de La Pau, que actualment és un dels finals de línia, i l’estació de la Sagrera, que ja serveix com a parada per la línia 1 i la línia 5. Les tres noves parades que incorporarà el procés d’ampliació de la línia groga, que és el color que representa aquesta línia, són la parada Santander, la parada Sagrera-AVE i, finalment, la parada Sagrera. Aquest nou tram té una longitud de tres quilòmetres.

Per construir el nou tram de la línia 4 no caldrà fer gaires obres perquè bona part de les infraestructures necessàries perquè hi pugui circular el metro amb normalitat, ja estan fetes. De fet, la major part del sistema de túnels que ocuparà l’ampliació de la línia groga ja s’està fent servir per a la línia 9 i la línia 10N nord. En canvi, però, sí que caldrà fer obres a la parada nova de Santander. La Generalitat de Catalunya invertirà 375 milions d’euros en total per poder dur a terme totes les intervencions necessàries en l’ampliació de la ruta de la línia de metro.

Els passatgers podran connectar els seus recorreguts amb trens d’alta velocitat baixant i diverses línies de metro a la parada Sagrera-AVE, i amb altres línies de metro o trens de Renfe a la parada de la Sagrera. Segons previsions, aquesta ampliació permetrà acollir més de 43.000 usuaris al dia, una xifra en bona part generada per la connexió amb les estacions de Renfe i trens d’alta velocitat.

Publicat a: https://www.totbarcelona.cat/mobilitat/linia-4-metro-barcelona-sumara-tres-noves-parades-335436/?fbclid=IwAR2LZgfWR_gvfqEvHUQB8gbgQRP33pD6DMFoMIx5ftMhaxDqLzvnXfTb_1o

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s