Andana Central vol preservar l’estació de França per dos motius: Patrimonial I Funcional.

Excel·lent documental d’en José Luis García Mateo. L’Estació de França és Patrimoni (arquitectura i història), és Funcional (un pulmó necessari per a les operacions ferroviàries, com ja s’ha demostrat més d’un cop); i Infraestructura en servei (és molt costós fer-ne, molt fàcil abandonar-les, desmantellar-les, desballestar-les; i molt difícil d’obtenir -encara més, fer-les de nou-). Tres grans raons per reivindicar la seva preservació funcional, sense més amputacions.

Per realitzar aquest documental, en José Luis ha comptat amb la col·laboració de persones enteses, ferroviaris, enginyers, historiadors i geògrafs, veritables experts en les seves respectives matèries. NO ÉS UN DOCUMENTAL DE FRIKIS PER A FRIKIS. És molt didàctic i molts dels que em seguiu, n’aprendreu molt.

Barcelona ha estat, és i desitjo que continuï sent referent de la mobilitat; encara més, de la mobilitat sostenible i segura. Cal posar en valor el nostre patrimoni històric relacionat amb el transport públic i la mobilitat. És paradoxal que es visqui d’esquena a aquest passat que ens transporta a un futur més sostenible. Oi que un bon currículum, acompanyant una bona presentació, la reforça? Doncs per seguir dient molt en el futur, cal comptar amb el nostre patrimoni. «Agua pasada no mueve molino», però aporta solera.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s