Aficionats al metro estrenen l’L10: «Va aprendre a llegir per conèixer les estacions»

Un dels curiosos que ha volgut ser dels primers a veure les noves estacions és l’Eloi, un noi amb discapacitat a qui l’afició al metro l’ha ajudat a superar algunes limitacions

L’estrena de les tres noves estacions de la línia de metro L10 Sud a la Zona Franca de Barcelona ha congregat polítics i representants de les institucions, però també ciutadans aficionats al transport ferroviari.

«Hem vingut expressament a la inauguració del metro perquè sempre ens agrada estrenar totes les novetats. Tenim previst fer tota la línia», comenta el Manel Fernández, un dels curiosos que han volgut ser dels primers a pujar als combois.

El nou tram de l’L10 té una particularitat que la fa única en la xarxa de metro i que atreu especialment l’atenció dels entesos, com explica Èric Garcia:

«Aquesta línia és la primera de la xarxa de metro de Barcelona a tenir un viaducte complet i això és una cosa innovadora, perquè fins ara no teníem cap línia que vagi per sobre o a nivell del carrer.»

Per a alguns dels primers viatgers, anar en metro va fins i tot més enllà del hobby. A l’Eloi, un noi amb discapacitat, l’ha ajudat a superar algunes limitacions, tal com explica el seu pare, Cristóbal Jaume Ortega:

«Va aprendre a llegir per poder llegir les estacions de metro. Des de ben petit és molt aficionat al metro i això ens dona molt de joc i és molt enriquidor.»

El mateix Eloi explica la seva afició, a través del sistema de comunicació que fa servir, una taula on assenyala les lletres:

Feia molt temps que esperaven la inauguració d’avui. L’Eloi estava molt expectant que arribés aquest dia i han visitat les tres estacions noves.

A les xarxes socials, divulgadors del món del tren mostraven el recorregut de la línia i també el bitllet inaugural que han pogut aconseguir els assistents:

Caldrà seguir la demanda de les noves estacions, però per potenciar tot el tram Sud de l’L10 és imprescindible:

Altres es lamentaven que només els que hi han anat avui podran aconseguir aquest bitllet inaugural, que en alguns casos arriba a ser un objecte de col·leccionista.

Publicar originalmente a: https://www.ccma.cat/324/aficionats-al-metro-estrenen-ll-10-va-aprendre-a-llegir-per-coneixer-les-estacions/noticia/3128451/?ext=SMA_WP_F4_CE24_

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s