Quins ajuntaments del Baix Empordà donen suport al Tren de la Costa Brava?

Molts ajuntaments del Baix Empordà veuen el projecte com una alternativa sostenible a la xarxa pública d’autobusos i ja han aprovat mocions de suport al projecte

per Anna Salvadó Figueras 4 de maig de 2021

Fa mesos que es parla de recuperar el projecte del Tren de la Costa Brava, un tren-tram que enllaçaria Girona i el Baix Empordà. És un projecte presentat per la plataforma de Promoció del Transport Públic, que ha aconseguit que diferents ajuntaments de la comarca li donin suport. Molts consistoris han aprovat mocions per donar suport al projecte.

Castell-Platja d’Aro

El Ple de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va aprovar, en la sessió del 21 d’abril de 2021, una moció de suport al projecte del Tren de la Costa Brava. A la moció es denuncia que la xarxa pública d’autobusos al Baix Empordà és “deficient”, i que el Tren seria una alternativa “viable, sostenible, assequible, accessible i extremadament eficient en termes mediambientals i energètics”.

Santa Cristina d’Aro

El Ple de Santa Cristina també ha estat un dels que ha aprovat la moció en suport del projecte i de l’impuls de la mobilitat sostenible al Baix Empordà i a la Costa Brava. La moció la va presentar el grup municipal Guanyarem el passat 30 de març, i es va aprovar en el ple de la setmana passada per unanimitat. L’alcaldessa del municipi, Lourdes Fuentes, explica que aquesta versió aprovada conté també un estudi de la mobilitat al Baix Empordà.

Palamós

Els grups municipals d’ERC, Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés i Ciudadanos van presentar la moció de suport al Tren de la Costa Brava al Ple del passat 20 d’abril. La moció es va aprovar amb 15 vots a favor i 1 abstenció. Així, com els altres consistoris, l’Ajuntament “valora positivament l’impuls de projectes com aquest a la comarca” i insta a la Generalitat a què es faci un estudi sobre la mobilitat a la comarca i estudis de viabilitat per tirar endavant el projecte.

Palafrugell

En el Ple del passat 30 de març, l’Ajuntament de Palafrugell va aprovar una moció per “valorar positivament” el projecte i demanar un “estudi de viabilitat”. En segon lloc, la moció també insta el Consell Comarcal del Baix Empordà a realitzar un debat sobre el tema de la mobilitat amb transport públic per la comarca.

I més

Aquests són alguns dels consistoris que han aprovat la moció i ho han publicat a les actes del Ple Municipal. Tot i això, també hi ha altres ajuntaments que han aprovat la moció de suport, com els de La Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Calonge.

Més enllà del Baix Empordà, altres municipis de Girona també són favorables al Tren de la Costa Brava. És el cas de l’Ajuntament de Llagostera, que va aprovar la moció de suport també per unanimitat, animant així a les institucions superiors “a estudiar la viabilitat del projecte, que suposaria un avenç de mobilitat molt gran per a diversos municipis de les comarques gironines”.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s