LÍNIA FL

Línia FL: (Plaza Urquinaona – Les Corts, 17 – 5 – 1956 ).

La línia va arrencar el 1956, i no com una línia entre passeig de Sant Joan i Esplugues, amb ramal a les Corts, sinó amb el ramal a les Corts únicament. En efecte amb l’aprofitament de l’estesa de filovía existent i el nou construït entre la Pl. Calvo Sotelo i la Travessera de les Corts-Carles III, es va posar en funcionament el 17 de maig de 1956 la línia de troleibús FL, entre la Plaça Urquinaona i les Corts, circulant pel passeig de Sant Joan i Diagonal.

Va començar amb sis troleibusos.

Des de l’1 al 10 de setembre de 1957 la línia va reduir el seu recorregut fins a la Pl. Calvo Sotelo (actual Pl. Francesc Macià) i va reduir la seva flota a quatre troleibusos, a partir del 10 va tornar a tenir sis troleibusos ja amb el recorregut complet.

El 5 de setembre de 1961 es va substituir els troleibusos per autobusos Chausson, procedents de la cotxera de Lutxana.

El 27 de setembre de 1962, les línies FC, FH, FL, FP, FS, FT i NT, van deixar de circular per la Ronda Sant Pere i passeig de Sant Joan entre el tram Pl. Urquinaona i Passeig Sant Joan-Casp, per fer-los per Llúria i Casp fins a l’esmentat punt.

El 23 de febrer de 1964 va passar a denominar-se amb el número 15.

El diumenge 13 de desembre de 1964, amb motiu de la reordenació del trànsit a la Pl. Calvo Sotelo, va modificar el seu recorregut, des de Plaça de Calvo Sotelo, continuava pel carrer Infanta Carlota Joaquima a Av. De Sarrià, per la qual seguia fins Travessera de Les Corts.

Des de l’estiu de 1964, la Companyia tenia previst la prolongació d’aquesta línia per la Travessera des de Les Corts fins a Collblanc, per donar servei a la nombrosa població que habitava aquest sector.

Aquesta prolongació es va precipitar el 15 de febrer de 1965, data en què es va realitzar aquesta ampliació provisional des de la Maternitat, per la travessera de les Corts fins a arribar a la Riera Blanca, a Collblanc.

Aquesta ampliació va ser deguda a un esvoranc que es va produir al carrer Sants al costat del bucle Collblanc que va deixar sense servei de tramvies tota aquella barriada. Les línies 28, 56 i 57 van limitar el seu recorregut a la Pl. Salvador Anglada (actual Pl. Sants) i es va establir un servei de tramvia llançadora entre Pl. Salvador Anglada i Collblanc.

Un cop normalitzat el servei de tramvies, al cap de deu dies (en la nit del 24 de febrer) i atenent nombroses peticions formulades, es va mantenir de manera definitiva el servei de la línia 15 d’autobusos fins a Collblanc i amb vuit cotxes a la flota.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s