Línia FP

Línia FP: (Provenza-Pueblo Nuevo, 13 – 12 – 1953).

El 13 de desembre de 1953 es va inaugurar la línia de troleibús FP (Rocafort – Pere IV) que utilitzava flòbies ja establertes.

Partia des del carrer Rocafort-Av. Mistral per seguir per Tamarit (retorn per Floridablanca), Rondes Sant Antoni, Universitat i Sant Pere, Ali-Bey (a la tornada per Ausiàs March), passeig de Sant Joan, Casp, emperador Carles I (actual carrer Marina) i Almogàvers fins a Pedro IV; retorn per Lutxana a Almogàvers.

Als troleibusos que van circular per aquesta línia els van cridar Felips, ja sigui per la nomenclatura FP (de filobús), o perquè passava a prop de Can Felipa, on existia una cotxera, l’actual Lutxana.

El 2 de desembre de 1954 va prolongar el seu recorregut des del carrer Floridablanca per Calàbria fins al carrer Provença, efectuant el retorn pel carrer Rocafort.

El seu recorregut era el següent: Pere IV, encreuament amb Almogàvers, seguint per aquesta a Marina, Ausiàs March (retorn Alí-Bey, Casp), Rondes de Sant Pere, Universitat i Sant Antoni, Carrers de Floridablanca (retorn Tamarit), Calàbria (retorn Rocafort) fins a Provença.

El 22 d’octubre de 1956 va quedar perllongada a Poble Nou continuant el seu itinerari des del carrer Almogàvers pels carrers Granada fins al carrer de Wad-Ras / Llacuna, a prop del cinema Ideal (popularment conegut com a Rellis o Rellisquin).

Text: Joan Termes Roig.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s