Línia FD

Línia FD: (Pedro IV – “Plaza de Calvo Sotelo”, avui Francesc Macià, 1–7-1948)

El 1r de juliol de 1948 es va inaugurar un servei de troleibusos al barri del Poblenou i se li va assignar el nom de FD.

El seu recorregut partia del carrer Pere IV amb Almogàvers, seguia pel carrer Almogàvers, Passeig Emperador Carles I, Ausiàs March (al seu retorn per Casp), passeig de Sant Joan, i Av. Generalísimo Franco (Diagonal) fins a la Pl. Calvo Sotelo, (Francesc Macià).

Va començar amb vuit cotxes.

La línia FD estava servida per uns troleibusos del tipus B sortits dels tallers de l’empresa Maquitrans i presentaven molts defectes: pèssims aïllaments de la instal·lació elèctrica, que causaven enrampament, sobretot els dies de pluja o de molta humitat; sistema d’acceleració i frenada que provocaven ensurts, cops i caigudes, a més la suspensió i el xassís estaven mal concebuts i mal fabricats.

Aquestes eren les gràcies de l’FD, que alguns usuaris havien de comparar irònicament amb les que mostraven Rita Hayworth en el film de Gilda (que en aquella època s’estrenava), amb tanta fortuna que de seguida tots donaven el nom de «gildas» als vehicles d’aquesta línia.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s