XARXA DE LÍNIES DE TROLEIBUSOS DE BARCELONA

XARXA DE LÍNIES DE TROLEIBUSOS DE BARCELONA (1941 – 1968)

Les línies que estigueren en servei, detallades a continuació, foren denominades inicialment com filobusos, per aquest motiu totes portaven el prefix F, per distingir-les dels autobusos.

LÍNIA FC:

(Sepúlveda – San Andrés, 9 -10 – 1941)

La nova línia FC partia de la Pl. Sepúlveda (avui Pl. Goya), seguia per les Rondes Sant Antoni, Universitat i Sant Pere, carrer Ausiàs March, carretera de Ribas, carrer Clot, carrer Sagrera, carrer Sant Andreu, carrer Malats i Passeig Torras i Bages fins al carrer Palomar.

El seu recorregut es realitzava en 25 minuts i el servei es cobria amb unes vint unitats.

Tres anys més endavant -a causa de la dificultat en obtenir pneumàtics- el 15 d’abril de 1944, la línia FC escurça el seu recorregut a la Pl. Urquinaona i seguint el seu final de Sant Andreu al carrer Palomar.

Al cap de dues setmanes torna a escurçar el seu recorregut, aquest cop a Sant Andreu, la causa la mateixa, per economitzar pneumàtics.

A partir del 27 d’abril de 1944 la línia FC es prestaria únicament entre Pl. Urquinaona i el carrer Santa Marta (Sant Andreu).

A més la línia d’autobús AC entre Sant Andreu i Santa Coloma, vindria a donar servei el tram de Sant Andreu entre el carrer Santa Marta i Palomar.

El 10 de juny de l’any 1947, va tornar a reprendre un servei total la línia FC amb un recorregut entre el barri del Paral·lel i Sant Andreu.

La prolongació ja estava prevista en 1944 quan es va escurçar el servei per falta de pneumàtics, que també va impedir la posada en marxa d’aquesta prolongació al Paral·lel.

El nou recorregut de la línia FC partia des del carrer Abat Safont i seguia per les Rondes Sant Pau, Sant Antoni, Universitat i Sant Pere, carrer Ali-Bei, Passeig Sant Joan, Ausiàs March (Casp al seu torn), carretera de Ribas , carrers de Clot, Sagrera i Sant Andreu, Malats i passeig de Torras i Bages fins al carrer Joan Torras.

Aquest 10 de juny de 1947, com veiem en l’itinerari, es va establir la direcció única als carrers de Casp (direcció Pl. Glòries) i Ausiàs March (direcció Pl. Catalunya) des del Passeig de Sant Joan fins a la carretera de Ribas, per facilitar la circulació per les dues vies dels filobusos.

El 30 d’abril de 1949 comença a prestar servei permanent els dissabtes i dies festius.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s