VEHICLES AUXILIARS

Instaurada la xarxa de troleibusos, la companya va haver de disposar d’uns vehicles auxiliars per al manteniment del bon servei.

Un dels primers vehicles necessari fou un greixador de la línia aèria, de manera que paral·lelament a la construcció dels primers troleibusos, es procedís a la construcció d’un vehicle greixador aprofitant un dels autobusos existents.

Mecànicament, el vehicle comptà amb el motor i instal·lació elèctrica dels troleibusos, però conservà la cabina de conducció lateral.

A l’espai que deixà el motor d’origen, s’hi muntà un capó per tapar l’espai buit que quedava, conferint-li un aspecte estrany.

Fou pintat de color gris com els tramvies de servei, i es tapiaren les finestres, suprimint part del sostre per encabir-hi la bomba i dipòsit del greix.

Vehicle auxiliar greixador de línia aèria, antic autobús 202, també calia disposar d’un vehicle amb torre per dur a terme les reparacions necessàries de la línia aèria, partint del xassís d’un Tilling Stewens, que ja s’havia utilitzat com a prototipus del troleibús, en les primeres proves dutes a terme en els tallers i cotxeres.

Vehicle utilitzat per a les proves de càrrega

El vehicle de proves de càrrega, transformat en torre de manteniment.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s