PERLLONGAMENT DE LA LÍNIA FC

Com que la línia tenia el final a la plaça de Goya, és sol·licita la prolongació fins al Paral·lel, tal com ho feia l’antiga línia d’autobusos C, i a començament de 1947 s’inaugurà fins al carrer d’Abat Safont, cantonada a “Marques del Duero”, amb l’indicatiu FC. «San Andrés – M. del Duero»

La explotació de la línia fou de gran èxit, però de seguida sorgiren les primeres dificultats.

A conseqüència de la 2a Guerra Mundial varen escassejar els neumàtics, per al qual es va haver d’estalviar en el seu desgast, escurçant els recorreguts, afectant el principi de la línia a Sant Andreu, canviant-lo del carrer Palomar a Santa Marta.

També s’escurçà fins a la plaça Urquinaona, però amb la denominació de línia FA.

A causa de les mancances de proveïment de neumàtics i l’escassetat de matèries primeres per a recanvis, es comença a estudiar el retorn del tramvia a Sant Andreu, Així fou com s’implanta una nova línia, des del carrer de Rogent, per l’avinguda de la Meridiana, fins al Passeig de Fabra i Puig, el 51, que es va suprimir amb l’arribada del metro l’any 1954.

Inauguració del tramvia núm. 51 el 12 d’abril de 1945, al passeig de Fabra i Puig.

Partint d’aquest final del tramvia 51, es crea una línia d’enllaç amb Santa Coloma combinada, denominada F51 el 12 d’abril de 1945.

L’ajuntament de Santa Coloma volia una línia directa fins al centre de Barcelona, i la línia FS es prolonga fins a la plaça Urquinaona.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s