EL TRAMBESÒS (2004 – 2020) II

Tramvia model Citadis 302 Barcelona, circulant per la Diagonal, Zona Fòrum.

EL TRAMBESÒS (2004 – 2020)

A finals d’any, es resolen alguns aspectes sobre la construcció de la línia T5, especialment els que afecten la unió amb la xarxa ja existent per la plaça de les Glòries.

La construcció d’aquest ramal es porta a terme fins a 2006.

El 14 d’octubre de 2006 s’inaugura la posada en marxa de la línia T5, pel tram que connecta la parada Glòries amb Besòs (connectat amb la mateixa estació de metro).

El 6 de maig de 2007 s’inaugura el tram fins a Sant Adrià de Besòs (Besòs – Sant Joan Baptista), i finalment el 8 de setembre d’aquest mateix any s’inaugura el tram fins a Badalona (Sant Joan Baptista – Gorg).

El vehicle que recorre les línies de Trambesòs així com les de Trambaix és el model Citadis d’Alstom sèrie 302, en la seva variant «Barcelona» (verd mar i blanc).

La sèrie 302 es distingeix per compondre de 5 mòduls i 3 vogies. És lleuger (alumini amb reforços d’acer), de pis baix (a 35 centímetres de terra), tracció elèctrica i modulable, amb dues cabines de conducció.

Cada unitat mesura 32 metres i té una amplada de 2,65 metres. Disposen de càmeres de videovigilància, aire condicionat, alarmes, tele indicadors, 64 seients i espai per a bicicletes entre altres facilitats. Van ser fabricats a la planta d’Alstom de Santa Perpètua de Moguda. Actualment es compten 18 per a tota la xarxa.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s