L’ATM preveu estrenar la T-mobilitat aquest any

Adrià Lizanda

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) no vol esperar més. Després d’un nou retard en la implantació de la T-mobilitat, que hauria d’haver estat a l’abril en una primera fase, provocat per la pandèmia, l’organisme municipal participat per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) vol estrenar el nou bitllet de transport aquest any. Així ho constata al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030, en què l’ens es marca diversos objectius de millora de la xarxa de transport públic de tot Catalunya.

El document, consultat pel TOT Barcelona, trasllada que el nou títol, que serà un suport físic o virtual amb què els usuaris compraran el bitllet que més els convingui, entrarà en funcionament “durant l’any 2020”. El PDI va sortir publicat al juliol i estableix objectius de millora a la xarxa de transport públic, entre elles l’arribada de la T-mobilitat (pàgina 131), impulsada pel consorci Societat Catalana per la Mobilitat (Soc Mobilitat).

El calendari que seguirà el nou bitllet començarà aquest any, segons el PDI, per a alguns usuaris. En concret, per als de T-usual, T-jove i targetes de Família Monoparental que viatgin en la primera zona tarifària. Així doncs, no estarà disponible, per exemple, per als viatgers que vagin de Barcelona a Terrassa, ja que és un trajecte de tres zones.

El següent pas, segons el document de l’ATM, es donarà serà al primer semestre de l’any que ve. Serà llavors quan la resta de viatgers podran accedir a la T-mobilitat i recarregar els seus bitllets en el nou suport. De nou, però, només la podran fer servir per a trajectes en la primera zona tarifària. En aquest segona fase els usuaris podran recarregar la T-mobilitat mitjançant el mòbil o a través d’internet.

L’últim pas en la implantació de la T-mobilitat serà al segon semestre de l’any que ve, moment en què els usuaris del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona (SIMMB) podran disposar del nou títol per comprar el bitllet que més els interessi. A partir de la tercera fase es podrà recarregar la T-mobilitat les màquines expenedores.

Mapa del SIMMB / Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona

El nou sistema tarifari, el 2022

Amb tot, el canvi significatiu està previst per al 2022, segons el PDI. Es tracta del nou sistema tarifari amb què treballa l’ATM des de fa anys. Permetrà als passatgers pagar per distància recorreguda i no per zones, com fins ara. A més, suposarà l’extensió de la T-mobilitat per a viatgers del transport públic de tot Catalunya. És un sistema tarifari quilomètric i hauria d’haver entrat en vigor l’any que ve, però la pandèmia ha obligat a retardar un any la seva arribada.

Abans de canviar de sistema tarifari, però, és clau la posada en marxa de la T-mobilitat, ja que aporta la tecnologia necessària per calcular els quilòmetres que ha fet cada viatger.

Publicat originalment en: https://www.totbarcelona.cat/mobilitat/latm-preveu-estrenar-la-t-mobilitat-aquest-any-92446/?fbclid=IwAR3nlS3KxVRwTb7OvsQ6ZrYsXJGw31iOqul6PRCRID2fOKf4xwuU_2Z8RXw

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s