LÍNIA Núm. 64 (1936 – 1967)

LÍNIA Núm. 64 (1936 – 1967).

ITINERARI: Plaça del Portal de la Pau, La Rambla, Plaça Catalunya, Ronda Universitat (tornada pel Carrer Pelai), Plaça Universitat, Gran Via, Carrer Muntaner, Plaça Adrià, Carrer Muntaner, Plaça Bonanova, Passeig de la Bonanova, Plaça de Sarrià. Poc després, el 3 d’abril de 1936 es perllonga fins a la Barceloneta des de la Plaça del Portal de la Pau, pel Passeig de Colom, Plaça d’Antoni López, Passeig d’Isabel II, Plaça Palau, Plaça Pau Vila, Passeig Nacional.

Entre el 1938 i 1946, el trajecte des de plaça Catalunya i la Barceloneta, s’escurça o s’allarga per falta de subministrament elèctric, però el 8 de juny de 1946 es perllonga fins a Pedralbes, una vegada substituïda la via estreta d’1 m, per la de 1.435 m, i queda definitivament amb aquest ITINERARI: Passeig Nacional, Plaça de Pau Vila, Plaça del Palau, Passeig d’Isabel II, Plaça d’Antoni López, Passeig de Colom, Plaça del Portal de la Pau, La Rambla, Plaça Catalunya, Ronda Universitat (tornada pel Carrer Pelai), Plaça Universitat, Carrer d’Aribau (tornada pel Carrer Muntaner i Gran Via), Via Augusta, Carrer Muntaner, Plaça Adrià, Carrer Muntaner, Plaça Bonanova, Passeig de la Bonanova, Plaça de Sarrià, Passeig Reina Elisenda de Montcada, Carrer Bisbe Català, Plaça de Pedralbes.

El 16 de setembre de 1957, amb la intenció de descongestionar La Rambla, es desvia des de la Plaça del Portal de la Pau per l’Av. del Paral·lel, Ronda de Sant Pau, Ronda de Sant Antoni, Carrer Muntaner, Gran Via, i Carrer d’Aribau, i la resta del seu recorregut anterior, per al 8 de gener de 1965, s’escurça fins a l’Av. de Paral·lel, donant la volta pel carrer Vila Vilà i Nou de la Rambla, Convertint-se en una línia de servei permanent i absorbint a la línia d’autobús NP, un cas verdaderament excepcional, de què una línia de tramvies substitueixi a un altre d’autobús.

Durant els mesos d’estiu, es prolongava fins a la Barceloneta, i fou el 3 de desembre de 1967, en què fou suprimida aquesta línia de tramvies, sent substituïda per una d’autobús amb el mateix núm. Duran el seu temps d’explotació de la línia hi circularen cotxes de les sèries 500 i 1200, de via 1.435 m.

Foto: Tramvia sèrie 500, fabricat per Can Girona , d’ample de via de 1.435 m.

Text: Joan Termes Roig.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s