LÍNIA Núm. 59 (1923 -1969)

LÍNIA Núm. 59 (1923 -1969).

ITINERARI: Plaça Catalunya, Carrer Pelai (tornada per la Ronda Universitat), Plaça Universitat, Gran Via, Carrer Muntaner, Plaça Adrià.

L’any 1929 varià el seu recorregut: Plaça del Portal de la Pau, La Rambla, Plaça Catalunya, Carrer Pelai, Plaça Universitat, Gran Via, Carrer Muntaner (fins a l’Av. Diagonal).

En 1937 es perllonga fins a la Plaça Francesc Macià, per l’Av. Diagonal. Després de variacions en el seu final des de la Plaça del Portal de la Pau, el 1945 es perllonga fins a la Barceloneta, per al Passeig de Colom, Plaça d’Antoni López, Passeig d’Isabel II, Plaça del Palau, Plaça de Pau Vila, Passeig Nacional (fins al Carrer Drassana a la Barceloneta) i per l’altre costat perllonga el seu final fins al Barri de Les Corts, per l’Av. Diagonal, fins al Carrer Numància, i tornada pel Carrer d’Anglesola.

L’any 1957 deixa de circular per La Rambla, amb la qual cosa que la línia es modifica en el seu recorregut quedant d’aquesta manera: Passeig Nacional, Plaça de Pau Vila, Plaça Palau, Av. Marqués de l’Argentera, Passeig de Picasso, Passeig de Pujades (tornada pel Carrer del Comerç i Passeig Picasso), Passeig de Lluís Companys, Arc de Triomf, Ronda de Sant Pere, Plaça Urquinaona, Ronda de Sant Pere, Plaça Catalunya, Ronda Universitat, Plaça Universitat, Gran Via, Carrer d’Aribau (tornada pel Carrer Muntaner) Carrer de Còrsega, Carrer del Comte d’Urgell, Av. de Sarrià, Carrer Numància (tornada pel Carrer d’Anglesola).

L’1 d’octubre de 1965, es perllonga fins a la Zona Universitària, per l’Av. Diagonal, Plaça Reina Maria Cristina, Plaça Pius XII, Av. Diagonal (Zona Universitària) i el 3 de desembre de 1967, la línia s’escurça, passant a tenir el final a la Gran Via –Muntaner, fins que el 24 de maig de 1969 se suprimeix la línia definitivament.

En aquesta línia hi circularen tramvies de sèries 200, 800, 500, 1200, i Washington 1600, d’ample de via 1.435 m.

Foto: Tramvia sèrie 500, amb un remolc sèrie 1560, fabricats per Can Girona, d’ample de via 1.435 m.

Text: Joan Termes Roig.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s