LÍNIA Núm. 46 (1901 – 1948)

LÍNIA Núm. 46 (1901 – 1948).

ITINERARI: Plaça d’Urquinaona, Carrer Ausias Marc, Carrer Girona, Carrer Consell de Cent, Carrer Roger de Flor, Carrer Mallorca, Carrer del Dos de Maig, fins a trobar l’antic i desaparegut camí d’Horta, per on es ficava i ja no sortia fins a arribar davant de la casa Vintró, on continuava per la carretera d’Horta, al costat dels raïls de l’antic tramvia de vapor de la Sagrera a Horta, fins a arribar a la plaça d’Eivissa a Horta. Tot el recorregut era en via única d’1 m d’amplada.

El paisatge era molt pintoresc, sobretot en sortir del barri del Camp de l’Arpa, ja que discorria per un terraplè entre camps de conreu de les Masies, des d’on es podia veure per una banda la serralada i per l’altre el mar des de Barcelona a Montjuïc.

L’any 1940, es modifica una mica el seu recorregut quedant així: Rambla de Catalunya (Gran Via), Carrer del Consell de Cent, Carrer de Roger de Flor, Av. Diagonal, Carrer Nàpols, Carrer Mallorca, Carrer del Dos de Maig, Carrer Fresser, Passeig Maragall, Plaça Maragall, Passeig Maragall, Carrer Fulton, Plaça Eivissa.

També aquesta línia va donar nom a un final de bitllet de 15 cèntims, que correspondria a l’encreuament del Passeig de Maragall i Av. de Borbó.

Aquest indret va quedar batejat com ELS QUINZE, donat que els cobradors en arribar aquí pregonaven: «Final dels Quinze». Una altra anècdota recull la història de lloro del Bar Quimet, a la Plaça Eivissa, que imitant el xiulet del cobrador, donava la sortida del tramvia amb no pocs ensurts.

En aquesta línia funcionaren cotxes de les sèries 400, 300 i Tancs de la sèrie 900, tots de via estreta d’1 m i l’1 de juliol de 1948 es transforma en via ampla de 1.435 m.

Foto: Tramvia sèrie 900 “Tanc”, Fabricat per MANAGE Bèlgica, i remolc sèrie 1600 fabricat per CARDE Y ESCORIAZA, Zaragoza, procedent dels antics tramvies de vapor, d’1 m d’ample de via.

Text: Joan Termes Toig.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s