LÍNIA Núm. 43 (1903 – 1942)

LÍNIA Núm. 43 (1903 – 1942).

ITINERARI: (Barcelona) Plaça d’Urquinaona, Carrer Trafalgar, Arc del Triomf, Av. Vilanova, Carrer de Roger de Flor, Passeig de Pujades, Carrer Pujades, Passeig Carles I, Carrer de Pere IV, Carretera de Mataró (Sant Adrià) Carretera de Mataró, Pont sobre el riu Besos, Av. Pi i Margall (Badalona) Av. Alfons XIII, Plaça Pep Ventura, Carrer Francesc Macià, Carrer de la Creu, Carrer Francesc Layret (fins Carrer Sant Bru).

Com hem vist abans, aquestes línies que creuaven el pas a nivell de Carrer Pere IV tenien el mateix inconvenient, i es desviaren per al pont del carrer Pallars.

L’any 1940 una riuada va enderrocar el pont que travessava el riu Besos a Sant Adrià, quedant aïllada la línia en dues parts, en una banda els cotxes adscrits a la línia de Montgat, i amb ells s’establí un servei de llançadora des de Sant Adrià fins a Badalona amb el núm. 43 i a l’altra banda del riu es fa amb la línia núm. 71, que ja funcionava com a reforç de la 43. El 29 d’octubre de 1942, queda obert al tràfic el pont sobre el riu Besos, i la línia es tornà a fer completa des de la Plaça d ‘Urquinaona fins a Badalona , però se li dóna un altre núm. el 70, desapareixent el numero 43.

En aquesta línia funcionaren cotxes de les sèries 400 tipus “Màxima Tracció” amb remolcs de sèries 1651 a 1700, i cap els anys trenta es varen a començar a substituir pels de la sèrie 900 “Tancs” d’ampla de via d’1 m.

Foto: Tramvies de la sèrie 400 Màxima tracció, d’ample de via d’1 m, fabricats per ENERGIE BELGE, fabricats a Bèlgica, i remolc sèrie 1695-1706, fabricat a Can Girona respectivament.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s