LÍNIA Núm. 40 (1902 – 1941)

LÍNIA Núm. 40 (1902 – 1941).

ITINERARI: Carrer Trafalgar (Plaça d ‘Urquinaona) Arc de Triomf, Av. Vilanova, Carrer de Ribes, Plaça de les Glories Catalanes, Carrer del Clot, Plaça Font i Sagué, Carrer del Clot, Carrer de la Sagrera, Carrer Gran de Sant Andreu (fins una mica més enllà del Passeig de Fabra i Puig).

L’any 1906 es perllongà la línia fins a la Plaça del Comerç, a Sant Andreu.

Aquesta línia tenia l’inconvenient d’haver de creuar dos passos a nivell, el de MZA, i el de NORTE, tots dos a la Plaça de les Glòries, molt a prop l’un de l’altre, raó per la qual es produïen endarreriments molt sovint. El dia 11 d’octubre de 1941 circula per darrere vegada l’històric “Tramvia de Sant Andreu”, essent substituït per la línia de troleibusos FC, que anava del carrer Sepúlveda a Sant Andreu. Cal esmentar que la línia 40 va ser la precursora i pionera de dos mitjans de transport diferents, el tramvia de vapor i el Troleibús.

Aquesta línia va estar servida per cotxes tipus “màxima tracció” de les sèries 426 / 437 i 452/454. I l’any 1928 foren substituïts amb cotxes tipus “Tanc” de la sèrie 900 i remolcs de la sèrie 1726 /1729, d’ample de via de 1 m.

Foto: Tramvia de la sèrie 400 “Màxima tracció fabricat per BAGGE (Alemanya), d’ample de via de 1 m.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s