LÍNIA Núm. 30 (1911 – 1965)

LÍNIA Núm. 30 (1911 – 1965)

Aquesta línia des de la seva creació va anar canviant repetidament d’itinerari, amb variacions i supressions temporals i renovacions del servei amb altres trajectes, com veurem a continuació:

(1911), ITINERARI: Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia, Gran Via, Plaça Tetuan, Passeig de Sant Joan, Arc de Triomf, Passeig de Lluís Companys, Carrer del Comerç, Passeig de Picasso, Av. Marquès de l’Argentera, Plaça del Palau, Passeig d’Isabel II, Plaça d’Antoni López, Passeig de Colom, Plaça Portal de la Pau, La Rambla, Plaça Catalunya,. El 23 d’abril de 1938 se suprimí el servei.

(1940) Es restableix el servei amb el següent ITINERARI: Plaça Portal de la Pau (Drassanes), Les Rambles, Plaça Catalunya, Carrer Fontanella (tornada per la ronda de Sant Pere) Plaça Urquinaona, Carrer de Roger de Llúria, Gran Via, Carrer del Bruc, Carrer del Rosselló, Carrer Bailèn, Travessera de Gràcia).

El 3 de febrer de 1941, es perllonga des de la Travessera de Gràcia, per Torrente de las Flores, fins a la Plaça Rovira. L’1 d’octubre de 1945, s’escurça a Plaça Catalunya, però fa la circumval·lació per al barri de Gràcia i el 10 de gener de 1946 es consolida amb l’ITINERARI: Plaça Portal de la Pau, La Rambla, Plaça Catalunya, Carrer Fontanella, Plaça d ‘Urquinaona, Carrer de Roger de Llúria, Carrer Còrsega, Carrer Menéndez y Pelai, Carrer Viada, Carrer de la Providència, Plaça Rovira i Trias (tornada pel Carrer Torrente de las flores, Travessera de Gràcia, Carrer Bailèn, Carrer Rosselló, Carrer del Bruc, Ronda de Sant Pere, Plaça d’Urquinaona, Ronda de Sant Pere, Plaça Catalunya, i la resta del recorregut d’anada).

El 10 de juliol de 1961 varià el seu recorregut (deixant de circular per Les Rambles) de la següent forma: (recorregut anterior). Plaça Catalunya, Ronda Universitat, Plaça Universitat, Ronda de Sant Antoni, Ronda de Sant Pau, Carrer Vila Vilà, Carrer Nou de la Rambla, Av. del Paral·lel.

El 3 de juny de 1963 el seu itinerari queda escurçat a la Gran Via (entre els carrers de Roger de Llúria i Bruc). Finalment, el 31 de gener de 1965 se suprimeix definitivament la línia.

En aquesta línia varen circular cotxes de les sèries 800 “estrets” i “cadeneros”, d’ample de via de 1.435 m.
Foto: Tramvia sèrie 860 / 889 “Estrets” fabricat per Can Girona, d’ampla de via 1,435 m.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s