LÍNIA Núm. 29 (1899 – 1967)

LÍNIA Núm. 29 (1899 – 1967)

Aquesta línia fou la primera a electrificar-se de tota la xarxa barcelonesa, per tant podríem atorgar-li el núm. 1, però per circumstàncies de l’adjudicació de la numerologia que s’adjudicaren per sectors, i procedència d’antigues companyies de tramvies, aquesta li correspongué el núm. 29, número que mantén durant tota la seva existència i que va donar peu a dites populars com: “donar més voltes que un vint-i-nou”.

La circumval·lació sencera es va completar el 31 de gener de 1893, amb tramvies de tracció de sang, però fou el 26 de gener de 1899, que s’inaugura la tracció elèctrica amb aquest ITINERARI: Plaça Catalunya, ronda de Sant Pere, Arc de Triomf, Passeig de Lluís Companys, carrer del Comerç (tornada pel Passeig de Pujades), Passeig de Picasso, Av. Marquès de l’Argentera, plaça del Palau, Passeig d’Isabel II, plaça d’Antoni López, Passeig de Colom, plaça del Portal de la Pau (Drassanes), Av. Paral·lel, ronda de Sant Pau, Ronda Universitat, Plaça Catalunya.

A aquesta línia hi circularen tramvies de tots els tipus i series (excepte els “Tancs” i els de via estreta) des dels “Cadeneros” fins als de la sèrie 166 Washington, que foren els que varen clausurar la línia el 17 de novembre de 1967. Una altra característica que va tenir aquesta línia, fou la de dur durant molts anys, bústies de Correus a les seves plataformes davanteres, que buidaven els empleats d’aquest servei a la plaça d’Urquinaona, on hi havia la central de Correus.

Foto: Tramvia de la sèrie 800, amb remolc sèrie 1550 fabricats per Can Girona, i reformats pels tallers de T.B. d’ample de via 1.435m.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s