LÍNIA Núm. 26 (1912 – 1962)

LÍNIA Núm. 26 (1912 – 1962): ITINERARI: Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia, Carrer Gran de Gràcia, Plaça Lesseps, Av. de la República Argentina, Passeig de la Vall d’Hebron (on actualment hi ha el Camp de Futbol Vallcarca, que coincideix on abans hi havia la Casa Gomis).

Els raïls d’aquesta via estaven connectats amb els de l’Arrabassada, encara que aquests pertanyien a la companyia “Tranvias de Montaña S.A.“Durant la Guerra en ser confiscades les dós companyies, per als comitès de la C.N.T., s’unificà el servei i es creà la L28, que anava des de l’Arrabassada a la Plaça de Catalunya, convertint-sé la L26 en un reforç de la 28. El tram de raïls des de l’Av. de la República Argentina fins al davant on eren les cotxeres del tramvia de l’Arrabassada (en la confluència de la carretera de Sant Cugat, en el barri anomenat “Els Penitents”), va ser adquirit per T.B. per prolongar la seva línia 26 fins aquell indret.

El 3 de Febrer de 1941, quedà la línia de la següent forma. ITINERARI: Plaça de Sants, Carrer de Sants, Carrer de la Creu Coberta, Plaça Espanya, Gran Via, Plaça Universitat, Gran Via, Passeig de Gràcia, Carrer Gran de Gràcia, Plaça Lesseps, Av. República Argentina, Passeig de la Vall d’Hebron (fins carretera de Sant Cugat). Després de diverses escurçades per les restriccions d’electricitat, la línia torna al final de la Plaça de Catalunya, fins a la supressió total, que fou el 23 de novembre de 1962.

Els tramvies que circularen per aquesta línia foren de la sèrie 200 i 500 de via 1,435 m d’amplada.

Foto: Tramvia de la sèrie 220 , fabricat per Can Girona, d’ample de via de 1.435 m.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s