LÍNIA Núm. 21 (1899 – 1944)

LÍNIA Núm. 21 (1899 – 1944): La línia 21 és pràcticament, la continuadora de la primera que es va inaugurar a la ciutat de Barcelona, mantenint l’itinerari dels seus inicis, GRÀCIA – RAMBLES, i el 24 de juny de 1899 s’inaugura la tracció elèctrica a la línia general, arribant l’electrificació des de les Drassanes a la Plaça Lesseps. Durant el temps en què va circular, va patir nombroses reestructuracions imposades per la Guerra, modificant el seu final a les Drassanes i perllongant-se de forma circular de forma inversa a com ho feia la línia 20.

Entre el 23 d’abril de 1938 i l’11 d’agost de 1942, se suspengué el servei, al qual es tornà amb aquest ITINERARI: (Barceloneta) Passeig Nacional, Plaça de Pau Vila, Plaça del Palau, Passeig de Isabel II, Plaça d’Antoni López , Passeig de Colom, Plaça del Portal de la Pau ( Drassanes), La Rambla, Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia, Plaça del Cinc d’Oros, Carrer Gran de Gràcia, Plaça Lesseps, Av. República Argentina, Carrer de Craywinckel, Passeig de Sant Gervasi, Plaça de John F. Kennedy ( Av. del Tibidabo).

El 5 d’agost del 1943, es prolonga fins a la Plaça de la Bonanova, i l’11 de setembre de 1944 se suprimeix el servei per manca d’electricitat.

En aquesta línia circularen tota mena de cotxes, des de “Cadeneros” , “Convertibles”, i “Imperials” de les sèries 200 i 500, de via ample de 1,435 m.

Foto: Tramvia de la sèrie 227/ 285 fabricat per Can Girona, d’ample de via 1,435 m.

Text: Joan Termes Roig

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s