TRAMVIES ELÈCTRICS DE BARCELONA

LLISTAT DE LES LÍNIES DE TRAMVIES DE BARCELONA PER ORDRE NUMÈRIC
I CARACTERÍSTIQUES DELS VEHICLES
A prop de complir-se els cinquanta anys de la desaparició de la xarxa de tramvies de Barcelona, ens caldria recordar de com es va estendre aquesta xarxa, enllaçant el centre de la ciutat amb els pobles i barris perifèrics de la ciutat, partint moltes vegades de les antigues línies de tramvies de cavalls o de vapor.
L’enumeració de les línies, intentarem que sigui per ordre numeral, tal com es definí per les companyies, principalment per la unificació l’any 1911, on els vehicles començaren a portar un número identificador de la línia, i una placa amb l’itinerari, tot mantenint el color de les banderoles o plafons, que fins aleshores s’identificaven. Aquesta transició no s’acabà fins al 1915, i les línies existents, ja tenien els seus números corresponents, llevat d’algunes excepcions.
Seguirem l’ordre numèric, que no té per què seguir l’ordre de la seva creació, i la dotació de vehicles que en principi disposava així com les seves característiques. En el cas de la baixa d’un número i assignació a una altra línia, continuarem l’ordre numèric esmentat.
Tota l’organització, així com l’establiment de parades fixes, fou obre del director general de la Companyia de Tramvies, Sr. Mariano de Foronda.

94930961_2800787019974770_5759027213760462848_n

Foto: Mariano de Foronda.

Text facilitat per: Joan Termes Roig

 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s