El consell d’administració de l’ATM aprova les tarifes de transport públic per a l’any 2018


Títols integrats del sistema tarifari de l’àrea de Barcelona / Foto: TMB

]»>Títols integrats del sistema tarifari de l'àrea de Barcelona / Foto: TMB

 

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona acorden un increment mitjà de preus de prop del 2% i preveuen que el 2017 s’assolirà un nou rècord de demanda, amb 985 milions de viatges.

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat la política tarifària del sistema integrat de l’àrea de Barcelona de l’any 2018. Les tres administracions consorciades al si de l’ATM (la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona) han acordat per unanimitat una actualització de les tarifes de prop del 2% (en la línia de l’increment interanual de l’IPC) després de cinc anys de contenció de preus.

En aquests anys, apunta l’ATM en un comunicat, s’han aplicat diverses millores en les prestacions del títols socials, com ara l’ampliació de la vigència de la targeta gratuïta per a nens i nenes fins als 16 anys i la T-mes bonificada per a persones en situació d’atur. La progressiva millora de l’oferta de tarifació social en l’àmbit del sistema tarifari integrat ha fet que actualment un de cada quatre viatges del sistema es facin amb títols bonificats. La política de tarifació social integrada ha suposat un increment de cost al sistema des dels 9,8 milions d’euros l’any 2011 fins als 46 milions actuals.

En paral·lel, es fa necessari potenciar l’oferta de transport per atendre el creixement de la demanda (es preveu que s’arribarà als 985 milions de validacions aquest 2017) i oferir alternatives sostenibles al transport privat per millorar el medi ambient. Així, l’ATM, conjuntament amb les administracions consorciades i els operadors, ha planificat millorar aquesta oferta a través d’un pla que comporta l’adquisició de nou material mòbil (entorn a 75 autobusos i al voltant de 30 trens i tramvies) i que permetrà ampliar els serveis, cosa que comporta també un increment dels costos d’explotació.

El sosteniment d’aquests costos l’assumeixen en primer terme les administracions, que han incrementat les seves aportacions un 56% des del 2010, un esforç que es mantindrà el 2018. L’aportació dels usuaris, amb les tarifes aprovades avui i que es poden veure en el quadre adjunt, se situarà de mitjana en 0,92 euros per viatge, un 1,86% més que l’any anterior. No varien els preus de la T-jove ni de la T-mes bonificada per a aturats.

Tarifes 2008 del sistema integrat de l’àrea de Barcelona

Tarifes 2008 del sistema integrat de l'àrea de Barcelona

Font: TMB

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s