50 anys de l’arribada del metro a Horta

http://beteve.cat/50-anys-de-arribada-metro-a-horta/
Clip_9

Aquesta és la notícia que va emetre betevè,
sobre aquesta efemèrides: 

El barri celebra l’efemèride amb una doble exposició sobre l’arribada del metro i els efectes que va tenir sobre el territori

La mostra «Quan Barcelona va pujar a Horta», a càrrec de Joan Termes, membre de l’associació de veïns del barri, reivindica la importància de l’arribada del metro a la zona ara fa 50 anys. S’exhibeix en dos espais diferents. Al Centre Cívic Matas i Rais s’explica com es va construir la línia, les dificultats que hi va haver, i també com funcionava els primers anys. A la Biblioteca Can Mariner s’analitzen les implicacions que va tenir en el territori.

Aquest any en fa 50 de l’arribada del metro al barri d’Horta. El nou transport era molt esperat en una zona de la ciutat que havia crescut principalment a causa de l’onada migratòria. Potser per això, els veïns van començar a utilitzar-lo en massa quan es va posar en marxa en un temps en què encara hi havia reticències sobre un mitjà de transport que funcionava sota terra. Curiosament, el tram que es va inaugurar, entre la Sagrera i Horta, va servir per fer-hi una prova pilot de conducció automàtica de trens als anys 60.

Són algunes de les anècdotes que descobreix l’exposició «Quan Barcelona va pujar a Horta», a càrrec de Joan Termes, membre de l’associació de veïns del barri. Explica amb imatges i objectes antics la història de la construcció d’aquest tram de Línia 5 i les implicacions que va tenir en el territori. Ho fa en dos espais diferents: la Biblioteca Can Mariner i el Centre Cívic Matas i Ramis amb l’opció de concertar visites guiades.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s